close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

מלח שום התבלין שמוסיף המון

מערכת שורשז חשוון, תשפו29/10/2025

יש תערובות מיוחדות שמשלבות שום טחון עם אבן מלח הימלאיה. המלח הורדרד הזה ידוע לא רק בצבע היפה שלו, אלא גם בטעמו העדין יותר ובכך שהוא מכיל מינרלים שונים...

תגיות:
shoresh.org.il מלח שום
צילום: pexels
אם יש תבלין אחד, שמסוגל לשנות כל מנה בקלות ובמהירות, זהו ללא ספק מלח שום. התערובת הזאת שמשלבת בין מלח לשום מיובש וטחון, היא אחד מה"סודות הגדולים" של המטבח, והיא הופכת את מלאכת הבישול למעניינת במיוחד. המלח הייחודי הזה מביא איתו הן את הטעם העמוק והאהוב של השום, ביחד עם היכולת של המלח לחזק טעמים של כל מנה שהוא משתלב בתוכה.

מלח שום יכול להקפיץ את הטעם של כל מנה
ה"כוח" האמיתי של מלח שום הוא בנוחות שהוא מציע. אם למשל רוצים להוסיף טעם עשיר של שום לתבשיל מסוים, אבל נרתעים מהריח החזק שנשאר על הידיים, אפשר לשלב את המלח הזה
shoresh.org.il מלח שום
צילום: pexels
ולקבל את הטעם המבוקש, בפיזור אחיד בכל התבשיל.

במקום שיהיה צריך "לטפל" בשני מרכיבים נפרדים שהם המלח והשום, בעצם משתמשים בתבלין אחד שמכיל את שניהם באיזון מושלם. זהו למעשה מעין קיצור דרך בעולם הבישול, ונוחות השימוש כמו גם הטעם המופלא, הפכו את המלח הזה למבוקש מאוד ולמרכיב קבוע בארון התבלינים של בשלנים רבים, מקצועיים וחובבנים כאחד.

אילו מאכלים ניתן לתבל במלח שום?
השימושים של מלח שום הם רבים מאוד, ולמעשה ניתן להתאים אותו לכל מיני סוגים של תבשילים ואפילו על מאפים, למשל:
  1. בשר ועופות: לפני שצולים סטייקים, חזה עוף או דגים, אפשר לפזר עליהם מעט מלח מעורב עם שום. התבלין הזה נספג בבשרים ובדגים בצורה נהדרת, ומעניק להם מעטפת נפלאה של טעם עשיר.
  2. ירקות: ירקות אפויים או מוקפצים ב"ווק", בין אם אלה ברוקולי, קישואים או תפוחי אדמה, יכולים לקבל טוויסט נהדר של טעם בזכות מלח כזה.
  3. מאפים: שילוב של המלח על פוקאצ'ה, פיצה או כל מאפה מלוח, מקפיץ את הטעם ושולח את הדמיון למטבח האיטלקי העשיר בניחוחות וטעמים.
  4. רטבים וממרחים: ניתן להוסיף את המלח הייחודי הזה לסלטים שונים, לרטבים שמיועדים לפסטה ואפילו לטחינה. הוא נפלא גם כתוספת לחטיפים כמו פופקורן וצ'יפס, והוא הופך אותם לנשנוש כיפי וממכר.
למה חשוב לקנות רק תבלינים איכותיים שמכילים רכיבים משובחים
כמו בכל דבר בבישול, גם כאן האיכות חשובה. יש הבדל בין מלח שמשולב עם שום מיובש שמכינים ממלח שולחן רגיל, לבין תערובות איכותיות יותר. חלק מהיצרנים בוחרים להשתמש במלחי גורמה, שיש להם טעם מורכב יותר.

לדוגמה, יש תערובות מיוחדות שמשלבות שום טחון עם אבן מלח הימלאיה. המלח הורדרד הזה ידוע לא רק בצבע היפה שלו, אלא גם בטעמו העדין יותר ובכך שהוא מכיל מינרלים שונים. שימוש במלח בסיס איכותי כזה משדרג את כל התערובת ומעניק מליחות עשירה ומאוזנת יותר למנה.

מעבר לטעם, חשוב גם לדעת שהשימוש בשום מיובש וטחון, הנמצא בתוך התערובת, הוא גם עניין של בטיחות. שום טרי שנשמר בשמן לתקופה ארוכה, עלול להיות מסוכן לבריאות אם הוא לא נשמר נכון. התבלין היבש מספק את אותו טעם נפלא, והוא נשמר לאורך זמן.
הוסף תגובה
הגדל /הקטן טקסט
שמור קישור
שם השולח
תוכן ההודעה